28 november 2008

Winterse picknick



Eva Lindh fotografeerde deze winterse openlucht tea party. Heerlijk na een wandeling onder de warme dekens met hot choco, een portje en lekkere kaasjes. Kleed je wel warm genoeg aan want het is niet de bedoeling dat je vervolgens een week met griep op bed ligt!

27 november 2008

Winterse kleuren

foto: House of Pictures

Wat een prachtige winterse vensterbank. Neem planten in diepe donkere tinten en combineer deze met gelijke kleuren bloempotten. Sfeerlicht komt van de theelichten in wederom matching colours glas.

Een mooie winterse vensterbank in de aanloop naar de december Kerst maand.

26 november 2008

Sfeervol raam

Met de vrolijke kerstdecoraties van Rice creëer je in een handomdraai een sfeervol en gezellig raam. Span een stuk ijzerdraad van de ene kant van je kozijn naar de andere kant. En hang hier je leukste decoraties aan. Op deze manier krijgen ze de spotlight die ze verdienen!

25 november 2008

Romantiek in de badkamer

foto: Skona Hem Wat een luxe als je zo vanuit je bed in je badkamer stapt. Sfeervol ingericht in boudoir chique. Lichte pastelkleuren geven het geheel een zachte uitstraling. En door de goudkleurige kranen ademt het rijkdom en luxe.

Dit is niet voor ieder interieur weggelegd maar wel een genot om naar te kijken!

24 november 2008

Kerstboompjes Tine K Home

De metalen kerstboompjes van het Deense Tine K Home zijn zo mooi en verfijnd! Je schuift ze eenvoudigweg over elkaar en dan staan ze als een boom. Je kan er eindeloos mee decoreren. Tussen de theelichtjes tijdens het kerstdiner, op de schouw met wat mooie kandelaars of zoals hier op een schaal met walnoten en theelichten en een etagière met een winterse kerstdecoratie.

De kerstboompjes (en vergelijkbare engel vleugels) zijn onderdeel van onze kerstcollectie en online te bestellen.

21 november 2008

Nog een weekje: de Adventkalender



Nog een weekje en dan moet hij af zijn, de adventkalender. Vier weken aftellen naar kerst en iedere week een kaarsje aansteken. In Scandinavië hebben ze diverse decoratieve manieren voor de adventkalender. Hier een aantal prachtige voorbeelden gezien in BoBedre.

20 november 2008

Zelf maken - kalender 2009

Gezien in Skona Hem en dit jaar ook in een van de Nederlandse woonbladen. De witte woning van een Zweedse in Nederland. Wat mij is bijgebleven is de leuke vrolijke zelfgemaakte kalender die in de hal hangt. Met voldoende schrijfruimte zodat iedereen zijn/haar planning kan invullen. Met nog anderhalve maand te gaan is het een mooi moment om te beginnen aan je eigen 2009 kalender.

Ik moet de laatste 3 maanden nog ontwerpen en dan is mijn exemplaar af. Een voorbeeld van een maand uit mijn kalender is....

19 november 2008

Extra sfeer met vogelhuisjes

Antieke vogelhuisjes zijn bijzonder decoratief. Maar waarom in huis halen als je geen parkietje hebt? Je kunt er natuurlijk ook iets anders in stoppen. In Skona Hem zagen we deze exemplaren met diverse kleuren, diktes en hoogten kaarsen erin.

Een anders suggestie is om ze straks met kerst te vullen met kerstlichtjes (gekleurde is wel erg vrolijk) en enkele glinsterende kerstdecoratie vogels erin hangen.

18 november 2008

Mix oud en nieuw

foto: Bolig Magasinet Van dit soort mixen van oud en nieuw kan ik helemaal happy worden. Zeker als er dan ook nog een rijke verzameling kaarsen en een sfeervol lampje bij staat. De dagen worden tenslotte korter en het wordt steeds eerder donker. Aan sfeer en warmte in deze kamer geen gebrek!

De tafel is een typische Zweedse uitklaptafel. In nieuwe vorm te vinden bij bijvoorbeeld Ikea, in antieke vorm bij Odehof in België (http://www.odehof.be/):

17 november 2008

Stilleven

Weer een prachtig stilleven van de fotografe Eva Lindh. En grote marrokaanse schaal met verschillende hoogte hagelwitte rustiek kaarsen, wat van die dennenappels die je nog over had van het sfeervolle herfst etentje, rode besjes uit de tuin en enkele geweien.

Heb je dit nou niet allemaal thuis klaarliggen dan inspireert het beeld je ongetwijfeld om te combineren met wat je wel nog hebt liggen. Neem bijvoorbeeld in plaats van de geweien takken uit het bos die je in een bepaalde kleur schildert.

14 november 2008

Open haard

beeld: Skeppsholmen.seDe bast van berkenboom is prachtig wit van kleur. Een mooi extraatje om sfeer toe te voegen aan de open haard. Plus het brand ook nog eens heel erg mooi.

In dit Zweedse huis haalt het ook nog eens de besneeuwde buitenwereld naar binnen door de herhaling van kleur.

13 november 2008

Inpak voorbereidingen

In de december maand komt er van alles op je af. Alle hulpsinten moeten weer cadeautjes gaan kopen en de pieten moeten vervolgens alles gaan inpakken. En dan verwacht de familie met kerst een pronkende kalkoen op tafel te krijgen, een sfeervol aangeklede kerstboom te zien en in steeds meer gevallen ook leuke attenties en cadeautjes.

Om de workload een beetje te verdelen staan we nu alvast stil bij het inpakken van de attenties. Voor jullie geselecteerd, getest en overgebracht uit Denemarken hebben we dit fantastische inpakpapier met een opdruk van bladeren. En wat maakt het inpakpapier van House Doctor extra geweldig.... het is tweezijdig bedrukt in verschillende prints. Dit nodigt uit tot creatief inpakken!

Kijk snel op http://www.lillelykke.com/ en mis het niet!

12 november 2008

Benut de ruimte

Een schuine wand in je huis waar je kastruimte van gemaakt hebt. En eigenlijk als je eerlijk bent GEEN IDEE wat hierachter ligt? Ga lekker opruimen en benut deze ruimte eens op een andere manier. Zoals je hier ziet kan je er ook een sfeervolle open werkruimte van maken. Deze foto hebben we gespot in Bobedre.

11 november 2008

Herfstdiner

Nodig je vrienden uit en plan een gezellig herfstdinertje. Lekker koken met de smaken van nu. En natuurlijk met gelijk enthousiasme en aandacht een sfeervolle tafel aankleden. Leuk detail: naambordjes. Maar nu in plaats van geschreven namen foto's van je gasten. Deze prik je handig in dennenappels.

Deze verzamel je gewoon tijdens een lekkere frisse herfst boswandeling. Even laten drogen en je kunt ze ter decoratie gebruiken.

10 november 2008

Natuur in huis trend

Het is een trend om natuurlijke materialen en kleuren in je interieur te gebruiken. Hier zijn ze zelfs nog een stapje verder gegaan. In dit interieur uit BoligMagasinet hebben ze twee levensgrote zwarte kunststof herten in de woonkamer staan.

En zoals je ziet combineren deze prima met de moderne vlinderstoelen en de antieklook kandelaar in de vensterbank. Je hebt er de ruimte voor nodig en het is gedurfd maar het resultaat is er wel naar!

7 november 2008

Winterfair Brakel


Graag wil ik alle bezoekers en de organisatie bedanken voor een fantastische winterfair in Brakel. Met veel plezier hebben we de Scandinavische woonaccessoires naar huis Brakel gebracht en met enthousiasme zijn we ontvangen. Er zijn zelfs vaste blog lezers op bezoek geweest!

De kerst artikelen van Lille Lykke die in Brakel als preview getoond zijn staan eind deze week op http://www.lillelykke.com/. Mis het dus niet!

6 november 2008

Lichte, aaibare slaapkamer

Wie zou hier nou niet willen slapen. Deze frisse lichte tipi tent is gespot in het Deense blad BoBedre.

Prachtig in aardse winterse kleuren met dat bruin, antraciet en diepe groen. En dan ook nog met een hoge aaibaarheidsfactor met de huiden op het bed en de vloer. Zo zie je maar dat donkere kleuren niet automatisch resulteren in een donkere uitstraling!

5 november 2008

Mini vaasje

Ik blijf ervan gecharmeerd. Prachtig vorm gegeven mini vaasjes waar je een enkele steel met een mooie bloem in zet. Zoals bij dit voorbeeld gefotografeerd door Elle Interior in Noorwegen. Het vraagt om een mooie bloem die je extra goed tot zijn recht laat komen doordat deze als eenling in een vaas staat. En mini kunstobject!

4 november 2008

Zelf maken: special memories

foto: blog Tine's kreative hjem (Denemarken)Soms kunnen hele alledaagse dingen je erg dierbaar zijn. Ze doen je terugdenken aan plezierige tijden. Waarom niet dat klein geluk mooi inlijsten zoals hier met deze oude fotolijsten. Op deze manier krijgen ze ook een mooi plekje in je huis en niet alleen in je herinnering. En je zult zien dat je tot leuke gesprekken komt met bezoekers die naar de herkomst van de items vragen.

2 november 2008

Inpakken en wegwezen!

foto: Rice
foto: House Doctor
Zo langzaamaan beginnen de winkels vol te lopen met de sferen van Sinterklaas en Kerst. En dan gaan we ook weer aan het inpakken! Leuk met vrolijke papiertjes en bijkleuren lintjes en accessoires. Ook wij hebben hierover meegedacht en prachtige prints gevonden bij House Doctor.

En weet je wat nou zo FANTASTISCH is van dit inpakpapier, het is aan twee kanten te gebruiken! Je kunt dus lekker creatief aan de slag. Kijk snel in de shop bij inpakpapier.