30 april 2009

Het is FEEST!

We vieren vandaag Koninginnedag maar het klinkt wat vreemd om te zingen 'Lang zal ze leven...'. Zeker omdat 30 april eigenlijk de verjaardag van Juliana was. En we weten allemaal dat zij al enige jaren overleden is. Toch hoop ik dat het een mooi feest mag worden in Apeldoorn met een prachtig defilé. De eerste na 29 jaar!!!


Dat het maar een goed gevuld bordes mag worden met veel kinderen, kleinkinderen, neven en nichten. Dat de bladen maar weer vol mogen staan met 'wat dragen ze'. En dat ze mogen genieten van een jaartje even geen koekhappen en andere oud Hollandse spelletjes. En voor ons burgers, een heerlijke dag toegewenst. LEVE DE KONINGIN!

29 april 2009

Naturel badkamer

Wat een prachtige tijdloze badkamer in natureltinten! En door de indeling en opbouw zijn er geen losse kasten nodig, er is zo al opbergruimte genoeg. Deze badkamer maak of breek je met de accessoires. In dit geval is er gekozen voor een mediterraanse sfeer door toevoeging van het olijfboompje, het Franse TOLIX krukje en de natuurhouten ladder. De BAD letters geven het geheel een moderne uitstraling.

En ben je op deze badkamer uitgekeken? Haal de naturel accessoires eruit en vervang ze door wat felgekleurde handdoeken, een fleurige orchidee en een vrolijke badmad. Voor minder dan € 150,- heb je een zo goed als nieuwe badkamer.

28 april 2009

Opgeruimd staat netjes!

Heb je thuis ook alles al zo lekker opgeruimd? Maar heb je nog wat losse spullen en weet je niet waar je ze moet laten? Deze manden van RICE zijn dé oplossing. Lekker vierkant en ruim van vorm en verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren. Zoals hier in allerlei tinten roze en paars.

Deze foto van Decor8 laat de manden zien op een witte sitetable met lekker veel lades om nóg meer op te bergen. Maar ze passen bijvoorbeeld ook perfect in de vakkenkast Expedit van IKEA zoals hieronder te zien op een afbeelding van RICE.


Wij hebben deze manden momenteel in het paars en naturel. Maar alle kleuren (groen, lichtblauw, blauw, fuchsia, roze, rood, oranje, paars, bruin, naturel) zijn op verzoek te bestellen.

27 april 2009

SALVIA wandrek

foto: Bonytt magasinet
Dit jaar geen zin in een kleurloos saai balkon? Of van die harmonica vouwhoutjes die op geen manier aansluiten op de rest van je woonstijl? Misschien dat dit een oplossing biedt. Een leuke roze muur met een grafisch rek ervoor.
Het klimplantenrek Salvia van IKEA kan je zo breed en hoog maken als je zelf wilt. Ze komen in twee maten en zijn onderdeel van de zomercollectie. En niet alleen leuk voor op het balkon. Ook in de keuken kan je er de leukste dingen in hangen.

24 april 2009

De Scandinavische zomer in je mond!

Wat zegt er meer lente en zomer dan een heerlijke zomersnack, zoals deze heerlijke plak roggebrood met salade.

Meng een zachte roomkaas (bijvoorbeeld monchou) met wat cremefraiche. Garneer met 1 bosjes radijsjes in plakjes gesneden en verse bieslook. Verder op smaak brengen met wat zout en peper en serveren op donker grof roggebrood.

Al met al zal het in Scandinavië nog net iets beter smaken met het heerlijke roggebrood wat ze daar hebben. Maar het blijft een heerlijke frisse zomerse snack!

23 april 2009

Zelf maken: patchwork sprei

De patchwork trend wordt momenteel in de woonbladen breed uitgemeten. Diverse leuke producties kom je tegen met kussens, gordijnen en zelfs behang! Reden te meer om een leuke 'zelf maken' tip te posten met als thema: PATCHWORK.

Zoals deze leuke sprei uit Bolig Magasinet. En doordat het grotere blokken zijn ben je er al snel in een weekendje mee klaar!

22 april 2009

House of Pictures: Based on white

Wit als basiskleur voor een interieur en als spiegel voor het verspreiden van het daglicht. Dat is toch wel de rode draad door de Scandinavische interieurs. Veelal gecombineerd met warme houtsoorten en hier en daar accentkleuren.
Deze woonkamer van House of Pictures in de serie Based on white is zo'n interieur. Met een prachtige hoogglans gelakte witte vloer en subtiel aangebrachte kleurnuances. De knipoog in deze kamer is toch wel het spiegeltje in de vorm van een vogel. Sierlijk aan de muur boven een sokkel met twee kleine keramiek vogeltjes.

21 april 2009

Blik in huis: Susanne Schjerning



Het huis van de Deense ontwerpster Susanne Schjerning gefotografeerd door Pernille Kaalund is er een om helemaal gelukkig van te worden. Overal lieflijke kleuren en vormen en prachtig op elkaar afgestemd. Met een combinatie van mooie design items en functionele gezellige accessoires. Precies zoals het een goed Scandinavisch interieur betaamd. Meer en met name beter zien? Klik op de foto voor een vergroting.

Hieronder nog even een voorbeeld van het werk van Susanne Schjerning.

20 april 2009

Raambekleding als decoratie


Dat raambekleding niet alleen functioneel maar ook zeer decoratief kan zijn zien we hier bij deze twee afbeeldingen uit een interieur gezien in Skona Hem. In beide gevallen is gekozen voor uitgesproken kleuren en patronen die veel sfeer brengen aan de ruimte. Deze stoffen zijn niet altijd makkelijk te vinden. Op sommige sites kom je nog leuke retro lappen tegen en ook Marimekko heeft mooie prints.

17 april 2009

Design verzamelen

Design in je interieur, te modern of tijdloos? Lang heb ik het buiten gehouden maar sinds kort ga ik me er steeds meer voor interesseren. Mede omdat ik zie dat in Scandinavische interieur veel gebruik wordt gemaakt van zorgvuldig gekozen tijdloze items. Zo ook hier in deze foto uit Skona Hem.

Eerder deze week had ik op e-bay BIJNA mijn zo lang gewenste houten aapje van Kaj Bojesen te pakken. Een oud exemplaar met hier en daar wat krasjes maar dat maakt voor mij niet uit. Sterker nog, zo vind ik het nog mooier! Helaas ben ik in de laatste paar seconden overboden en greep ik mis. Maar ik geef nog niet op! Eens....

16 april 2009

Zoveel te zien!

De beschrijving van deze keuken gevonden op ellmania.blogspot wilde ik beginnen met 'kleurrijke folklore in de keuken'. Maar als ik goed naar de afbeelding kijk is er veel meer verwerkt in deze keuken. Zo hebben ze bijvoorbeeld een mooie oude laden archiefkast aan de lange wand geplaatst, de sierlijke letters 'RESTAURANT' hoog op een lichte muur en de raampartijen zijn een droom. Met een prachtig flinter dun kozijn. Hier en daar een fel kleuraccent (die naar smaak te vervangen zijn) maken deze leefkeuken tot een frivool en folklore geheel.

15 april 2009

Kantoor zolder

De zolder wordt tegenwoordig voor veel meer doeleinden gebruikt dan alleen maar opslag. Steeds vaker is het een mooi afgewerkte en bruikbare kamer. Zo ook hier in een reportage van Bolig Magasinet waar ze een mooie heldere fris witte werkkamer laten zien met mooie zwartaccenten. Slechts een stevig gemonteerde plank aan de muur dient als breed bureau en is er ook ruimte gemaakt voor opbergen en een heerlijk daybed.

14 april 2009

Leila Lindholm, een Zweedse kooksensatie!

Leila Lindholm is een ware kooksensatie in Zweden. En nu verovert ze ook de rest van Europa. Gelukkig voor ons want haar bekroonde kookboek 'A piece of cake' komt straks ook in het Nederlands uit. Een heerlijk smulboek met 200 recepten van koekjes, cakejes, zweeds brood met heerlijkse jamsmeersels, chocolademuffins en pindakaascakejes.
We moeten nog even wachten maar tot die tijd kunnen we ons vermaken met de Engelstalige recepten op haar website http://www.leila.se/.

10 april 2009

Deens paasbrood

Dit is een brood met veel eieren. Deze symboliseren de vruchtbaarheid, het leven en de lente. Uitermate geschikt om te serveren met Pasen. Geniet ervan!

2 dl melk
50 g boter
150 g griekse yoghurt
50 g gist
1 groot ei
1 eetl suiker
2 theel zout
1 theel kardemon
50 g rozijnen (eventueel)
ca 550 g tarwebloem
8 kwarteleieren (gekookt)
1 ei extra om in te smeren voor bakken

Verwarm de melk en smelt de boter hierin, niet te warm laten worden, je moet je vinger er nog in kunnen doen. Giet na het smelten het mengsel in een kom. Meng het met de yoghurt en het gist. Voeg daarna ei, suiker, zout, kardemon en rozijnen toe.

Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot het deeg een gladde, soepele bal vormt. Laat deze gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.

Verdeel het deel over drie gelijke delen. Maak hier stroken van welke je gaat vlechten. Laat de vlecht nog 30 minuten rijzen. In de tussentijd kook je de kwarteleieren plm 2 minuten in kokend water.

Duw de gekookte eieren in het gevlochten deeg en bestrijk het brood met het geklopte ei. Bak het brood plm 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Dan nog even laten afkoelen op een rooster en EET SMAKELIJK!

9 april 2009

Paasbrunch

Na die hele mooie warme dag vorige week had ik me al helemaal verheugd op een paasbrunch met een zomers gevoel. En na het zien van deze foto in de Bobedre werd het ook nog een concrete wens. Lange tafels met plaats genoeg voor iedereen! Vol comfortabele kussentjes, sfeervolle bloemen en een gezellig gedekt serviesgoed. Een snelle blik op de weersverwachtingen doet vermoeden dat dit tafereel zich binnen zal gaan afspelen. Maar met zo'n tafel en het brede vlonderterras is het eenvoudig naar buiten te verplaatsen bij de eerste zonnestraal.

Reminder voor de paasbrunch:
We hebben eerder 3 lekkere zoete recepten geplaatst die niet mis zouden staan op een paasbrunch buffet. Deze kun je terugzoeken op de data: 20 januari 2009, 14 oktober 2008 en 25 september 2008.

8 april 2009

Mooi van Inwear

Al bladerend door de online catalogus van de nieuwe Inwear collectie viel mijn oog op deze spread. Prachtig hoe ze een complete spread besteden aan slechts een broek. Alles wat je eromheen ziet van luchtige woonaccessoires is geplaatst om het beeld en de sfeer van de broek te versterken. Een mooi staaltje van het Scandinavische 'de kunst van het weglaten' en laten zien wat belangrijk is. Te zijn de broek en de luchtige relaxte sfeer die daarbij hoort.

7 april 2009

Mooie styling

De styling van deze afbeelding is gedaan door Liselotte Forslin en laat een mooie mix zien van Pasen en het voorjaar. En is een combinatie van vintage chique en modern door afbeeldingen, vormen en materialen. Ook zie je dat de oude kerstboomhangertjes van vogels met een verenstaart ook met Pasen een leuke decoratie in de takken zijn.

Het kleurenpalet en de illustraties in deze afbeelding spreken me erg aan. Voor mij is dit een plaatje!

6 april 2009

Paaskunst

We komen steeds dichter bij pasen en zijn allen druk bezig met de decoraties. Vorige week liet ik al fris getekende paaseieren zien. Vandaag ga ik nog een creatief stapje verder. Hier zijn de eieren voorzien van reliëf decoraties. Geheel in het wit met als resultaat een strakke en organische uitstraling.

Wederom een inspiratie van de Noorse creatieve site Pickles.no!

2 april 2009

Eieren versieren voor Pasen

afbeeldingen: spagats.blogspot.comWe naderen Pasen en dat betekend: eieren versieren. Om iets verder te komen dan alleen de eieren in de verfbadjes te leggen hebben we hier alvast een leuk dessin. Het vraagt wat geduld om het hele ei zo netjes te kleuren maar het loont wel! Het resultaat is prachtig. Oh en let erop dat je witte eieren gebruikt. Dan blijven de kleuren helder. Veel decoratie plezier!

1 april 2009

Uitbundig en kleurrijk

De kleuren voor de zomer zijn lekker uitbundig en kleurrijk. In de kledingschappen zie je dit duidelijk terug maar ook in de woonaccessoires. Zo heeft RICE een selectie vrolijke theelichten en kleurrijke mini vaasjes. Zet alles bij elkaar op een klein dienblad op de tafel en je hebt meteen een zomerse sfeer!