8 december 2009

X-mas deco

Ben je ook al lekker begonnen aan de kerst decoraties? Hier nog wat tips uit BoBedre. Vergeet ook dit jaar de mistletoe niet. Altijd een goed excuus om een extra kusje uit te delen. En heb je zelf nog leuke tips. Plaats ze bij de reacties!
Have you started to dress up your home for Christmas? Here are some tips from BoBedre. Don't forget the mistletoe this year. It's always a welcome excuse to give an extra kiss here and there... And do you have a decoration tip we must consider! Please let us know and place a reply!

4 opmerkingen:

 1. Prachtige kerstversieringen (ook in oudere berichten!) Dat helpt zeker om in de kerststemming te komen! Tip: de blaadjes van de krans (de puntjes) horen met de klok mee te lopen (dit is op de bovenste foto niet zo...) Veel groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Judith,
  Dat heb ik nooit geweten. Wat is daar de reden van? Of kan het ook met links of rechtshandig temaken hebben...?
  Leuk om weer wat bij te leren.
  Groetjes,
  Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,
  Ja het maken van kransen (en andere bloemwerken) is aan bepaalde regels (symboliek) verbonden. Het binden van een boeket heeft inderdaad met links- of rechtshandigheid te maken, het opdraaien van een krans niet, die draai je tegen de klok in op zodat de puntjes met de klok mee lopen. Ooit heb ik wel geleerd waarom dit zo is maar ik ben het een beetje kwijt. Ik heb net even gegoogled en vond dat het te maken heeft met het voortgaan van de tijd naar de kerst toe. Maar daar twijfel ik over, alle kransen (met uitzondering van lauwerkrans) horen met de puntjes met de klok mee te lopen. (Even ter verduidelijking: ik heb ooit de vierjarige bloembindopleiding gedaan) Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Caroline, dit jaar voor mij een keer geen traditionele kerstboom, maar een boom vol stoffen hangers. En een knalroze nepboom met witte versieringen, naast een witte boom met roze versieringen. En ik ben nog maar net begonnen... Als je het leuk vindt, kun je het resultaat de komende tijd op mijn blog zien (www.prentjemaakt.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen