15 december 2009

Nog een smikkel recept: dream muffins

Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Bereidingstijd plm 20 minuten / baktijd plm 18 minuten
Hoeveelheid 12 stuks

Muffins:
3 eieren
200 g lichte rietsuiker
180 g tarwemeel
2 1/2 theelepel bakpoeder
25 g boter
1 1/5 dl melk

Topping:
225 g bruine suiker
100 g donkere stroop
50 g kokosnoot schaafsel
50 g havermout
1 el melk
1 el boter

Eerst gaan we de oven voorverwarmen op 200 graden. Zo, als die lekker warm wordt gaan we aan het beslag voor de muffins beginnen.

Klop de drie eieren en de rietsuiker tot een witte, schuimige massa. Zeef in een aparte kom tarwemeel en meng hier je bakpoeder doorheen. Smelt de boter (ik gebruik hiervoor meestal de magnetron op een zeer lage stand). Roer afwisselend bloem, melk en boter door de schuimige massa. Blijf wel heel de tijd roeren!

Het beslag is klaar. We gaan nu de muffin vormpjes vullen. Ik hou erg van de leuke papieren houdertjes maar plaats deze wel altijd in een bakvorm. Deze blijft nou eenmaal beter in vorm. Bak de muffins gedurende 15 minuten.

Ondertussen gaan we de topping maken. We nemen een pan en doen hier alle topping ingredienten in: de bruine suiker, donkere stroop, kokosnoot schaafsel, havermout, melk en boter. Verwarm dit alles tot het een geheel is.

Na 15 minuten halen we de muffins uit de oven. Deze laten we nog wel aanstaan want ze moeten zo nog heel even terug. We voegen de topping toe aan de muffins en bakken het geheel nog even voor 3 minuutjes. Laat de muffins eerst afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm.

IF YOU WOULD LIKE TO READ THE ENLISH VERSION OF THIS RECIPE PLEASE USE GOOGLE TRANSLATOR.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit!
    Als ik tijd heb zal ik het eens proberen, zo voor de feestdagen, bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen